فهرست

زنگ خطر پیری جمعیت در کشور

عضو فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی در بابل گفت: زنگ خطر پیری جمعیت در کشور به صدا درآمده و باید فکری برای رفع این خطر صورت گیرد.

به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی بابل، دکتر زهره الهیان عضو فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی در همایش جوانی جمعیت که به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی بابل برگزارشد، از جوانی جمعیت به عنوان یکی از اهداف کلان و مهم حال حاضر کشور یاد کرد.
وی افزود: مقام معظم رهبری در این زمینه طی سال‌های گذشته بار‌ها تاکید داشته اند، چرا که شیب پیری جمعیت ایران از دیگر کشور‌ها بالاتر است.

عضو فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی گفت: زنگ خطر پیری جمعیت در کشور به صدا درآمده و نیاز است تا قبل از اینکه کار از کار بگذرد و دیر شود فکری برای رفع این خطر صورت گیرد.

دکتر الهیان تاکید کرد: اگر در پنج شش سال آینده اقدام اساسی در این زمینه صورت نگیرد فرصت از دست رفته و دچار پیری جمعیت شده و بحران‌های بسیاری دامنگیر کشور در سال‌های آتی می‌شود.

صدای پیری جمعیت در کشور به صدا درآمد

دکتر سیدعلی مظفرپور رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی بابل در حاشیه این همایش گفت: این همایش با هدف شناسایی آسیب‌های اجتماعی تک فرزندی، عواقب سالمندی جمعیت، روش‌های نوین و تشخیص ناباروری برگزار شد.

این مسئول در همین راستا ادامه داد، جامعه‌ای که نتواند رشد کافی و نیروی جوان داشته باشد هیچ توسعه‌ای نخواهد داشت و در بسیاری موارد نیازمند و وابسته به کشورهای دیگر خواهد بود

وی بیان کرد: اگر نگران بحران جمعیت هستیم باید طی هفت سال آینده که یک مقطع طلایی برای کشور است بتوان نرخ باروری را افزایش داد و به یک شاخص جمعیتی مطلوب دست یافته و از پیری جمعیت جلوگیری کرد.

رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی بابل افزود: افزایش سن ازدواج و کاهش فرزندآوری، افزایش سن مادرانی که نخستین فرزند خود را به دنیا می آورند و فاصله بین فرزند اول و دوم، موجب شده است که تعداد فرزندان هر خانواده کاهش یابد.

دکتر مظفرپور بیان کرد: اگر روند افزایش میزان جمعیت سالمند در کشور کنترل نشود و ذخایر جمعیتی بهبود نیابد در ۱۰ الی ۲۰ سال آینده ۳۰ درصد جمعیت کشور را سالمندان تشکیل می دهند که بسار نگران کننده خواهد بود.

مازندران از میانگین جدول رشد جمعیت جوان عقب است

خانم سمیه قاسمی‌طوسی مدیرکل بانوان و خانواده استانداری مازندران نیز در این همایش به‌ رشد پایین جمعیتی در مازندران اشاره کرد و با تاکید بر لزوم فرزند‌آوری که یکی از تاکیدات دولت مردمی به شمار می‌آید افزود: 450 هزار نفر در طرح غربالگری در استان مازندران مشارکت کردند.

وی گفت: سیاست‌های کلی برنامه‌های توسعه و تقویت نهاد خانواده از برنامه‌های محوری اداره کل بانوان و خانواده به شمار می‌آید.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری مازندران پیری جمعیت را یکی از موضوعات مهم اجتماعی در مازندران برشمرد و در ادامه گفت: مازندران از میانگین جدول رشد جمعیت جوان عقب است و عدم توجه جوانان به ازدواج در نرخ باروری تاثیرگذاشته است.

در حاشیه این همایش نمایشگاه جوانی جمعیت با مشارکت مراکز درمانی، معاونت بهداشتی، بنیاد مردمی جمعیت، شهرداری و فرمانداری بابل برگزار شد.