کاهش ۱۰ درصدی سزارین نخست‌زا سال جاری نسبت به سال گذشته

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بابل از کاهش ۱۰ درصدی سزارین نخست‌زا سال جاری نسبت به سال گذشته خبر داد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی بابل، دکتر شهرام سیفی بیان داشت: دومین نشست کمیته دانشگاهی ترویج زایمان طبیعی با حضور دکترسیدعلی مظفرپوررئیس دانشگاه، مدیر درمان، نمایندگان معاون بهداشتی، روسای بیمارستان های دولتی و خصوصی دارای بلوک زایمانی، مدیران گروه زنان و مامایی، مشاوراموربانوان، رئیس اداره مامایی درمان، مسئول روابط عمومی دانشگاه و کارشناسان مرتبط در دفتر ریاست دانشگاه برگزار گردید.
دکتر شهرام سیفی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بابل افزود: در این نشست، گزارشی از وضعیت شاخص های زایمانی و عملکرد دانشگاهی و بیمارستان ها در خصوص ترویج زایمان طبیعی به ویژه وضعیت شاخص های سزارین گروه های مختلف در کل دانشگاه و به تفکیک در بیمارستان های دولتی و خصوصی ارائه شد.
وی اظهار داشت: وضعیت برگزاری و کیفیت کلاس های آمادگی برای زایمان  و اجرای زایمان بی درد دارویی و غیر دارویی در بازه های زمانی سه ماهه اول و دوم و  ۶ ماهه اول ۱۴۰۱ ارایه شد که موارد مطروحه بررسی و ضمن مقایسه با زمان مشابه سال ۱۴۰۰ مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
این مسئول ادامه داد و گفت: دکترسیدعلی مظفرپور رییس دانشگاه بر اهمیت نقش آموزش در ترویج زایمان طبیعی و همچنین مداخلات لازم برای  کاهش سزارین به ویژه سزارین نخست زا و بار اول تاکید نمودند و در خصوص اهمیت تشکیل کمیته تخصصی و کمیسیون سزارین بار اول و همچنین ارجاع و تشویق مادران باردار جهت حضور در کلاس های آمادگی برای زایمان توصیه نمودند.
وی بیان داشت: شاخص سزارین کل دانشگاه  در ۶ ماهه نخست سال جاری نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته به میزان ۶.۳۹ درصد  و شاخص سزارین نخست زا کل دانشگاه  در ۶ ماهه نخست  سال جاری نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته به میزان حدود۱۰ درصد کاهش داشته که بر تداوم روند کاهش سزارین و ترویج زایمان طبیعی جهت ارتقای سلامت مادران تاکید گردید.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بابل اظهار داشت: اعضای جلسه به ارایه نقطه نظرات، چالش ها و راهکارهای لازم در ارتباط با اجرای بهینه دستورالعمل  ترویج زایمان طبیعی و ارتقای شاخص های مرتبط پرداختند.
 در پایان گزارشی از مداخلات دانشگاهی و بیمارستان ها در ارتباط با ترویج زایمان طبیعی ارایه و مصوباتی  به تصویب رسید.